Ragnhild

Bjerkan

Røroskunstner siden 2006.

Ragnhild har alltid sett på Bergstaden som en eventyrby, på tross av historien om en helt annen tid. Hennes farger og lekne uttrykk med hus og gater ble etterhvert en gjenkjennelig stil. 

 

I dag har hun 231 originale malerier med seg i sin historie her på Røros som videre har blitt benyttet som motiv på krus, frokost- og serveringsbrett, prospektkort, notatblokker mm.

 

I 2009 fikk hun produsert sin første kunstkalender som skrev seg inn i historien som den første kalenderen med maleri der motivene kun var hentet fra Bergstaden Røros. 

 

Ragnhilds eventyr på Røros skulle starte nokså tilfeldig ved at hun først fikk stille ut noen maleri mens hun jobbet som servitør på Kaffestuggu. Videre ble det utstilling på Potteriet, Thomasgården, Schankebua og i 2012 ble hun kåret til årets Martnasutstiller på Galleri Gnuttu. 

 

Hele veien var hun klar på å følge drømmen til virkelighet. Trå varsomt, men bestemt, tenke nytt… 

 

Hun gikk fra hus til hus og solgte kalenderne sine, satt på Coop Prix og solgte sine produksjoner, og i flere sesonger over mange år ble hun et fast innslag på Domus Kjøpesenter. Mange husker nok toner fra både gitaren og stemmen hennes fra da hun satt på kjøpesenteret.  
Videre gikk veien etter hvert opp til Kjerkgata 44, Volquartsgården i noen fine år før hun i 2019 flyttet butikken ned til større lokaler i Kjerkgata 24, Skjerdingstadgården. 

 

I Skjerdingstadgården ble Lille Røros til. Dette har blitt Ragnhilds skattekammer som etter hvert har blitt til en galleributikk med mye interiør. Tanken er at dette skal være en unik butikk i sin stil, med mye hjertevarme hvor alle vil trives, og som hele tiden vil være i endringe. Aldri slutte å tenke nytt…

 

Velkommen opp ei trapp og inn en dør til et lite skattekammer på fjellet…